dissabte, 19 de maig del 2007

Fa un any:

Rajoy anuncia una querella criminal

Fa un any, en Rajoy anunciava una querella criminal contra el PSC pel lema del referèndum de l'Estatut "El PP utilitzarà el teu no contra Catalunya". Què se n'ha fet de la querella? Fum segurament.

Aquí sota tenim el lema original, i la meva visió futurística d'aleshores: "El PSOE utilitza el teu si contra Catalunya".

ppsoe

Els del PSOE+PSC no van fer una campanya a favor de l'Estatut de Catalunya, van marcar de naixement al PP aprofitant el merder constant que feia contra l'Estatut. Les eleccions estatals es guanyen o perden a Catalunya. Això és el que tenia al cap el PSOE.

I això és el que veu ara en Rajoy i vol recuperar els 4 diputats que li dóna Catalunya. Recordo que els diputats del PP van passar, entre 2000 i 2004, de 183 a 148, i a Catalunya de 12 a 6.

Ara que l'Estatut ja no pot fer mal al centralisme español, necessiten guanyar vots a Catalunya, diga-li "viaje al centro", diga-li semblar gent normal. I fan el que poden. Ja ho vaig dir que el PP tornaria a parlar Català en la intimitat.

El rumor de portar Piqué a Madrid encaixa perfectament dins d'aquesta teoria que acabo de montar ara :P Piqué sembla una persona normal i parla català en la intimitat. Perfecte. A Catalunya no hi fa res. Portem-lo a Madrid a servir els nostres interessos estatals. Algun català encara ens votarà perquè hi ha el Piqué a la llista. I, sobretot, que ningú recordi que Piqué va dir que calia obrir una nova etapa sense Acebes i Zaplana.

El que hem de fer els catalans no és exclamar-nos perquè el PP vulgui agradar-nos, el que hem de fer és vendre'ns a qui pugui donar més a Catalunya. Com els bascos.

I encara una altra reflexió en aquest aniversari tan especial: El PSC va amenaçar al periodista Jordi Barbeta perquè havia donat importància a un informe que deia que l'Advocat de l'Estat (de ZP) estava preparat per interpretar a la baixa l'Estatut. Evidentment això deixa molt malament als Socialistes que sempre que poden intenten vendre que ells són el millor per a nosaltres.

El José Montilla es mereix una frase un paràgraf sencer amb les seves paraules intentant que sembli que defensa Catalunya per sobre de tot, quan intenta colar-nos un gol tot defensant el que importa de veritat: Zapatero.

PD: Es sortejarà un Estatut en miniatura (sí, encara més petitet) entre tots els lectors que s'hagin llegit aquesta entrada sencera inclosos els enllaços. Interessats: deixeu un comentari.