dijous, 7 de juny del 2007

AVUI.cat - Esquerra frena la tercera hora de castellà
Les 560 hores que exigeix el reial decret espanyol queden al document català en 420 i les estructures lingüístiques comunes es faran en català, de manera que el decret de la Generalitat és ara susceptible de ser impugnat per l’executiu central. Això sí: el govern dóna autonomia als centres per realitzar un projecte lingüístic propi, és a dir, que aquells centres que ho demanin podran impartir més hores en castellà. Si algun centre s’hi volgués acollir, hauria de demanar-ne una autorització al departament d’Ensenyament, que hi donaria llum verda en funció de la realitat sociolingüística de l’escola.

Atenció, canvi de papers. Resulta que no ens han colat un gol, sinó que els repúblicans s'han sortit amb la seva. (visca els nostres! som els millors!)

Evidentment és un sarcasme. Perquè si l'Estat pot impugnar-nos, i resulta que cada centre farà el que li sembli segons la realitat sociolingüística. Doncs ja em diràs. El problema de fons és la mentalitat catalana. Pensem "clar, com que allà el 50% són immigrants, el català els farà mal, potser que parlin en castellà i així seran més feliços" I el 50% de natius que es fotin i parlin en Castellà. Ei, ha passat al País Valencià. I això de la "realitat sociolingüística" és un concepte imbècil dels d'esquerres. Ai si, s'ha de ser tolerant, sobretot, que parlar català és ser intolerant. Sabeu quina és la realitat sociolingüística? Catalunya. I punt.