diumenge, 10 de juny del 2007

L'assignatura d'Història de les Religions neix sense suport
Lola Abelló, presidenta de la confederació laica de pares Ceapa, ha anunciat que no recomanaran cursar aquesta matèria perquè els seus continguts ja apareixen en altres àrees, com la Història o la Filosofia, o quan s'estudia art o cultura. A parer seu, l'ensenyament de tot tipus de religió ha de sortir de l'escola.

Que us quedi clar, l'assignatura de la Ciutadania rep una ofensiva ultracatòlica, i la d'Història de les Religions neix sense suport. Ara, pares, aneu a l'escola i trieu lliurement.

Lola Abelló demostra que després de tants anys prescindint de Religió, ara comença a ser necessària, per evitar que presidents de coses diguin que s'estudia història de religions a filosofia. De tots és coneguda l'edició comentada de la Biblia d'Aristòtil o l'Evangeli segons Plató. Per no mencionar la idea de la bona dona que s'estudia religió quan s'estudia història de l'art, ja m'agradaria saber quin quadre va veure la senyora per saber què coi és la Trinitat. I tres punts per la paraula 'cultura'. La Lola diu que s'estudia religió quan s'estudia 'cultura', i quan s'estudia 'cultura'? Que hi ha una assignatura 'cultura', ara? Estudien la llista de reis visigots perquè són 'cultura'?

I parafrasejant Chesterton, jo estava a favor de treure Religió fins que vaig sentir què deien els que la volien treure.