dissabte, 14 de juliol del 2007

Catalunya i Portugal faran un film sobre la rebel·lió del 1640 contra el rei d'Espanya
1640 tractarà de les insurreccions de Catalunya (la Guerra dels Segadors, 1640-1659) i de Portugal contra Felip IV i la política centralitzadora del seu favorit, el comte duc D'Olivares, partidari de suprimir l'autonomia catalana i la d'altres regnes d'Espanya.
La Guerra dels Segadors, emmarcada en un conflicte més gran entre Espanya i França, es va saldar amb la derrota dels sublevats i la pèrdua de les províncies catalanes del nord dels Pirineus en favor de França. Els insurrectes portuguesos, dirigits pel duc de Bragança, proclamat rei de Portugal, van aconseguir la restauració de la independència del país després d'un llarg conflicte que es va acabar el 1668.

El documental el poden passar per Telemadrid que sembla que estan molt interessats en les coses de Catalunya.

La diferència entre Catalunya i Portugal és que ells van guanyar una guerra, i nosaltres la vam perdre. I aquesta diferència es nota, fins i tot, en els cereals d'esmorzar.

1 comments:

kapde ha dit...

Saps rellegir les notícies amb un humor exquisit però hauries de potenciar el teu vessant crític, sobretot quan llegeixis el TBO del PSOE de la Comunitat catalana.

Per exemple,si no vaig errat en història, en aquella època no hi havia Rei d'Ecspanya sinó de Castella.

I Catalunya tenia quelcom més que "autonomia", tenia Constitucions, per això El Conde Duque de Olivares se'n va anar a estudiar a l'estranger les tècniques del maquiavelisme.

Estàs reproduïnt per a tots els teus lectors els tòpics de la Ecspanya eternament perenne que el nacionalisme ecspanyol ha fabricat amb barroera eficàcia.

Per aclarir tots aquest aspectes recomano a tots els teus lectors, i a tu, la lectura del llibre "Catalanofòbia . El pensament anticatalà a través de la història".

Salutacions