dissabte, 4 d’agost del 2007

L'únic toro català d'Osborne només aguanta dret una setmana
"La nostra companyia no renunciarà que el toro hi continuï", va explicar ahir un portaveu d'Osborne. "Quan el servei que tenim de manteniment dels toros decideixi instal.lar-n'hi un de nou, ho farà sense miraments", va dir. No són barats (el preu exacte no el tenia a mà ahir el portaveu) i molt menys manejables, ja que pesen 4.000 quilos i fan 14 metres d'altura, però l'empresa descarta fer de Catalunya una excepció. "No volem fer valoracions polítiques. Sabem que la figura del toro, que és la nostra marca comercial, té unes connotacions que són compartides per la majoria de les persones d'aquest país, encara que per altres no. Això no significa que aquestes últimes tinguin dret a tirar-lo a terra", va afegir.

És l'entreteniment de l'estiu.

M'agrada que el portaveu d'Osborne no sap quan en posaran un altre (han trigat dos anys a posar-lo de nou) i per respondre la pregunta, la deriva al servei de manteniment, això si, ell sap que el posaran sense miraments. També diu que a la majoria comparteix les connotacions del toro, i que Catalunya no serà una excepció. I després diu que ell no fa consideracions polítiques, oi que no?

Aix, jo diria que casi se li escapa un "Viva España", "una, grande y libre" i "abajo los separatistas periféricos y viva madriz capital del imperio español".

En fi, al final ja no saps qui està més torrat, si l'Aznar i la seva super-bandera, o el portaveu d'una empresa que, en principi, s'ha de preocupar de fer diners i no de temes de política identitària.

Els atributs del toro
I em pregunto: si de veritat el toro és patrimoni cultural i artístic dels pobles d'Espanya, ¿per què no hi ha ni un sol toro així a Múrcia, a Cantàbria, a Huelva, a Palència, ni un de sol a Valladolid o a Àvila? No ho sé, hi ha coses que no aconsegueixo entendre.