dijous, 20 de setembre del 2007

El arquitecto Frank Gehry construirá el Arxiu Nacional d'Andorra

I sabeu perquè poden fer aquestes coses a Andorra? Perquè són independents. Si formessin part d'España no tindríen ni un puto euro per pagar aquestes coses. Que és el que ens passa a Catalunya, però molt pitjor. Perquè no és que no tinguem diners per fer edificis txatxis, sinó que no tenim diners ni pel manteniment del metro, carreteres, trens, etc. Per no parlar del monumental dèficit de la Sanitat Pública.

I sé de bona tinta que el primer que van preguntar a les Administracions Basques els del museu Guggenheim és: "d'on surt la pasta?" I els funcionaris bascos van respondre: "nosaltres recollim els nostres impostos". I els que pensaven si feien el museu van dir: "ok, doncs endavant". Creieu que qualsevol entitat (ni que sigui cultural) farà tractes amb la Generalitat que no té cap capacitat financera?

Guggenheim - El nacimiento de una idea
El proyecto de ubicar una sede europea en Bilbao del Museo Guggenheim de Arte Moderno y Contemporáneo se inscribe en el conjunto de actuaciones desarrolladas por las Administraciones Vascas para contribuir al proceso de regeneración de la estructura económica del País Vasco y potenciar las posibilidades de convertir el área metropolitana articulada en torno a Bilbao en núcleo de referencia de las regiones del eje Atlántico.

Volia buscar un text que confirmés les meves teories i l'he trobat a la mateixa web del Museu Guggenheim. Diu "actuaciones desarrolladas por las Administraciones Vascas". Ha quedat clar, oi?

I ara anem a veure què fa Montilla amb el nostre país:

SpainNews
Cultura se incorporará con un millón de euros al consorcio del MACBA

José Montilla, animó a la ministra a "continuar con este modelo de política cultural de descentralización".

Ohhh, serem els reis! Esperem que després del fracasat transvassement de l'Ebre i després que ens vulguin fer un diposit de gas, i després de fer passar l'AVE a 25 metres del monument més important de Catalunya, tinguin la delicadesa i no ens facin un cementiri nuclear. Perquè si ho fessim, llavors els catalans, assenyadament, hauríem d'assenyalar que potser no és del tot adequat.

Per cert (i això també és significatiu), Google News España només té una notícia referent a Frank Gehry i Andorra. UNA notícia. I és d'una web de Valladolid. Que cada u ho interpreti com vulgui, que a mi ara no se m'acut res graciós.