dimarts, 30 d’octubre del 2007

Zaplana: "és més fàcil estudiar en castellà en qualsevol altre país de la UE que en algunes regions espanyoles"

I és normal que sigui així, perquè el castellà és una llengua que no s'imposa mai i tothom de mica en mica, quan hi veu els avantatges, parla cada dia més, prescindint de la llengua materna que suposa un estorb per l'objectiu real que és comunicar-se amb els altres (i viure en pau).

Perquè la gent el que vol és comunicar-se, entendre's amb els altres. Hi ha gent que democràticament escull parlar aquesta llengua internacional mal anomenada Castellà pels nacionalistes catalans que no accepten que sigui la llengua de todos los españoles. En canvi, cada dia hi ha més europeus que abandonen voluntàriament el seu idioma per obrir-se internacionalment i parlar amb tothom en Europeu, mal anomenat pels nacionalistes holandesos com Español. Com és que hi ha tanta gent que odia aquesta llengua universal que els ha permès sortir de les cavernes i parlar amb algú que no sigui de la seva tribu?

2 comments:

bacus ha dit...

gent que parla anglès nadius i 2ona llengua. 1800 milions.

espagnolo 400-500 milions, concentrats en certes regions.

el castellà és una llengua vernacla/regional no m'estranya que no l'ensenyin és de pagesos i camperols.

bacus ha dit...

spagnolo 322 natius i 400 en total, la majoria són natius, segurament tb amb el xinès només la parlen ells i els traductors, en canvi l'anglès la parla més gent com a segona llengua que com a primera.

aquí està la diferencia entre una llengua franca i una de regional.

Però que els fets no t'espatllin les idees, l'spagnolo és la llengua universal per excel·lència, els qui no la parlen no tenen res interessant a dir, són bàrbars.