diumenge, 10 de febrer del 2008

El español, una multinacional del idioma aún en expansión
«El español es uno de los activos intangibles más importantes con los que cuenta la comunidad de habla hispana para su desarrollo no sólo cultural sino económico», afirma Francisco González, presidente del BBVA, una de las entidaes españolas que ha sabido sacar partido de la lengua española para su expansión internacional en los países iberoamericanos.

Benvinguts al món ideològic nacionalista de la Lengua Española. Una llengua que sent la segona més important del món (tal com diuen ells mateixos) està "aún en expansión".

És possible que creixi encara més una llengua tan re-que-te-important? Doncs sí, és possible. I el president del BBVA ens explica que ells s'han fet hiper-ultra-rics perquè parlen Castellà.

Per cert, pensava que "entidaes" era una falta ortogràfica però deu ser la famosa riquesa española que fa evoluciona amb paraules com "Madriz" o "partia" i "doblá".

La demanda de cursos bàsics de català es dispara a Barcelona
L'any passat hi va haver 20.038 alumnes inscrits, el 89% més que el 2005.
Els immigrants, sobretot de l'Amèrica Llatina, són el 65% de l'alumnat

A mi em sap greu pels pobres immigrants hispans que estan desaprofitant la colonització española i no s'adonen que si no són rics és perquè no parlen prou Castellà (i també perquè no són prou Catòlics). I a més tenen el poc sentit comú d'estudiar Català enlloc de formar-se estudiant AstroFísica Nuclear o Química Sub-Atòmica de partícules que no es veuen.

Sort que Mariano Rajoy insistirà en fer-los firmar un "contracte d'integració" que evitarà que es formin guetos amb tots aquests immigrants hispans que estudien Català.