dilluns, 4 de febrer del 2008

Zapatero invertirà més de 10.000 milions en els trens de Catalunya

Aquest és el titular resposta als 5000 milions d'euros per a Madrid anunciats fa menys d'una setmana.

La Chacón va dir que en pocs dies es presentaria un "important pla" de Rodalies per a Barcelona. I què ens ha presentat? Un pla que ja havien anunciat el passat 17 de Novembre.

El PSC presentarà demà l'esperat pla de Rodalies de Barcelona que José Luis Rodríguez Zapatero va prometre el 17 de novembre passat davant el comitè federal del PSOE. Les crítiques que el president del Govern ha rebut a Catalunya després de prometre que si guanya les eleccions destinarà 5.000 milions als trens de Madrid han obligat els socialistes catalans a moure fitxa abans del que tenien previst.

Per què els socialistes catalans no s'adonen que l'única manera de no quedar malament davant el seu electorat és movent fitxa i tenint grup propi a Madrid? Quina fitxa han mogut repetint el que van dir fa dos mesos?

El Plan de Cercanías tiene truco
Se especuló durante meses con cuál iba a ser el gran gesto del Gobierno con respecto a Cataluña para las elecciones del 9M. La imperiosa necesidad del PSOE de lograr allí un buen resultado para no ser desalojado de La Moncloa anticipaba un anuncio importante, que finalmente se ha concretado en la promesa de invertir 10.000 millones de euros en la maltrecha red de Cercanías barcelonesa hasta 2014. El doble que para Madrid, según anunció Zapatero. Oportuna y graciosamente, como viene haciendo desde hace meses, la ministra-candidata Carme Chacón explicará hoy los detalles.
Aunque con truco -dado que el grueso de las inversiones ya están comprometidas-

Mentre Zapatero anuncia noves inversions als madrilenys, els catalans ens hem d'acontentar amb que es compleixi el que ja està compromès.

Carme Chacón proposa una inversió de 12.650 milions d'euros per a Catalunya en infraestructures ferroviàries fins al 2013
Durant la presentació del programa sobre infraestructures ferroviàries, la candidata del PSC per Barcelona i ministra d'Habitatge, Carme Chacón, ha subratllat que aquest "ambiciós projecte" es deu "a aquest Estatut, a les inversions previstes en els pròxims 7 anys recollides en la disposició addicional tercera de l'Estatut -34.100 milions d'euros-, i a l'esforç dels partits polítics catalans i el govern de Zapatero".

Els catalans votant a Zapatero només hem aconseguit les inversions que ja estaven previstes a l'Estatut, els madrilenys no el voten i aconsegueixen noves inversions. Prenem-ne nota.