dijous, 10 d’abril del 2008

Madrid hablará con París del Ródano
Después de haber aceptado estudiar el trasvase de aguas del río Ródano a Catalunya, José Luis Rodríguez Zapatero quiere informar oficialmente de ello a la presidencia de la República francesa. E incluso es posible que, de manera discreta, un primer contacto oficioso con el Elíseo, o en su defecto con el palacio de Matignon (sede del primer ministro) ya se haya producido. "París ha sido informado, sí". Con esta lacónica frase, el ministro de Asuntos Exteriores, Miguel Ángel Moratinos, confirmaba ayer a este diario la gestión. "No se ha negociado nada", precisó Moratinos.

ERC considera que la promesa de Zapatero sobre el Ródano es "una puñalada trapera" a la Generalitat

Oriol Pujol acusa a Montilla de oponerse al Ródano por ser un proyecto de CiU

Això és la segona part de l'Estatut. Zapatero es fa el simpàtic amb CiU, CiU se sent important perquè ZP els fa la gara gara, i el tripartit fa el que pot, amb una Esquerra que diu el que li surt de dins, un PSC que no se sap què vol i una Iniciativa sense iniciativa.

Resultats del debat d'investidura: ZP torna a aconseguir que CiU i ERC es barallin.

No entenc com CiU no s'adona que ZP els està utilitzant. El pitjor enemic perquè respectin Catalunya és CiU. Com poden respectar Catalunya si el partit de l'oposició a la Generalitat fa oposició des de i de la mà de Madrid?

El Pujol ha estat 23 anys construint les institucions catalanes, i ara els seus hereus les destrueixen perquè no són seves. Per un ciutadà com jo és molt cansat veure que CiU no sap fer res més que burxar pel poder. Tinc dues categories per retratar aquesta actitud: en Mas vol manar i Duran a Madrid.