dimarts, 6 de maig del 2008

El Gobierno quiere demorar hasta el 2010 la nueva financiación autonómica

Sempre igual. Els españols sempre ens fan esperar. Volem el que els bascos van aconseguir fa trenta anys. I ho volem avui, no d'aquí mil anys.

Recordem que fa un any i mig Zapatero deia que no "garantia" aplicar el nou finançament abans del 2009. Ha passat un any i ara ja ens diuen el 2010. I Així anar fent. On està el polític català que li pari els peus al ganàpia español?

I recordem què deia quan els catalans havíem de votar l'Estatut.

Los problemas vendrán a la hora de establecer cómo se fijan los criterios de solidaridad y cuánto aportan las comunidades más ricas. Este es el debate duro y que el Ejecutivo prevé largo.

Per favor, que algú desmonti España. N'estic hipercansat. Fem les coses com es fan a Europa i deixem-nos de baralles insensates sobre obvietats.

Asimismo, para el Gobierno es importante conocer cuál será la sentencia del Tribunal Constitucional sobre el Estatut y si esta dará o no luz verde a todos los asuntos relacionados con la financiación de la Generalitat, especialmente en la bilateralidad del acuerdo.

La justícia española no és competent per avaluar l'Estatut de Catalunya. Deixeu-nos en pau.

La prova que ens estan robant els diners forçadament és que el tribunal español ha de dir si la Generalitat es pot finançar amb els diners dels catalans o s'ha de finançar amb els diners que els españols li donin. Perquè, evidentment, l'Estatut de Catalunya no diu "i els andalusos ens donaran el 10% del PIB".

Que és alguna cosa així com si el tribunal europeu jutgés la Constitució francesa perquè el govern francès vol els diners dels francesos i la resta d'Europeus diuen que ells també volen els diners dels francesos.