dissabte, 3 de maig del 2008

El Rey elogia al pueblo español, «que se adelantó a sus gobernantes» el Dos de Mayo

Catalans, prem-ne nota, i avancem-nos als nostres polítics.

«se adelanta a sus instituciones y gobernantes y refleja una toma de conciencia de la identidad nacional, de la Nación en sentido moderno, basada en las ideas de libertad, unidad, igualdad y solidaridad»

Catalans del nord, del sud, de l'est i l'oest: avancem-nos a institucions i prenem consciència de la identitat nacional, de la Nació en un sentit modern (superem l'antiquada Constitución Española), i basem-nos en la llibertat, unitat, igualtat i solidaritat.

Dos de Mayo, fecha que marcó el inicio «de una intensa y heroica gesta de lucha colectiva por la soberanía y la libertad».

Marquem l'inici d'una intensa i heroica lluita colectiva per la sobirania i la llibertat.

Don Juan Carlos recordó aquella jornada histórica: «Toda una Nación en armas luchando en torno al derecho inalienable de los españoles a trazar por sí mismos el presente y devenir de España».

Que els néts del Montilla recordin aquesta jornada amb tota la nació lluitant (sense armes) pel dret inalienable dels catalans a traçar per ells mateixos el present i esdevenir de Catalunya. (enlloc de permetre que quatre españols ens facin passar el tren per sota la Sagrada Família, per exemple)

Aquí el Partal versionant Malcolm X, sempre més interessant que versionar Juan Carlos, el Rei Campetxano.