dilluns, 26 de maig del 2008

"Link journalism"
El New York Times va anunciar la setmana passada que iniciava el que anomena "link journalism". Això significa que a partir d'ara el que jo considere encara el millor diari del món posarà enllaços en les notícies. I fins i tot autoritza els enllaços a blocs! Els lectors de VilaWeb potser trobaran fora de lloc que destaque una notícia com aquesta, ja que hi estan acostumats al "link journalism" des de fa tretze anys. Però crec que val la pena aprofitar l'ocasió per a parlar una mica més a fons, avui, de periodisme.

Oh que bé que queda dir que el que tu consideres el millor diari del món comença a fer el que tu fas des de fa tretze anys.

I una part indispensable del periodisme de qualitat a internet és la capacitat d'ensenyar al lector on hi ha les fonts de la notícia i oferir-li-les. Això és el link, l'enllaç, l'eina que trenca el model piramidal del vell periodisme i converteix el nou periodisme en una xarxa oberta d'informació que circula de forma pública i que les redaccions vehiculen i endrecen a la vista dels seus lectors.

Per no parlar de la capacitat conspícua immanent de l'enllaç!