dilluns, 9 de juny del 2008

Esquerra decideix no canviar
Les eleccions primàries d'Esquerra han estat una lliçó democràtica a la resta de partits

L'hora de Puigcercós
ERC ha donat una lliçó de democràcia interna.

N'estic cansadíssim de llegir que ERC són tan democràtics. Que no ho veieu que a Russia voten cada quatre anys i sempre mana el Putin? Simplement votar no és indicatiu de qualitat de res. Es poden votar els candidats interns i que la democràcia sigui una merda, i es poden no votar i tenir una super-democràcia exemplar.

I si decideixen votar-los s'ha de veure com es fa. No es el mateix les primàries americanes, que el que han fet a ERC, que el que van fer al PSC per escollir al Montilla, que el que poden fer a ICV.

Això de "votar=més democràcia" i per tant "=lliçó a la resta" és pueril.

Espero que Joan Tàpia i Vicent Partal permetin les votacions en la seva redacció. Perquè com que és tan txatxi votar, oi?

Els periodistes es permeten alliçonar-nos dient que un partit està alliçonant els altres partits. Espero amb delit un polític que alliçoni els periodistes.

2 comments:

ignots abismes ha dit...

Home, una cosa és votar uns representants polítics (i per tant públics, "de tots i totes") i l'altra és votar un cert equip directiu d'una empresa privada.

mai9 ha dit...

certament és diferent i és una observació que no m'havia passat per alt. De totes maneres em recansa i fastigueja veure com fan veure que ser democràtics vol dir votar-ho tot. I a més votar-ho com a ells els sembla que s'ha de votar. Perquè els altres partits també es voten les coses, però aquests dos periodistes (i segur que n'hi ha més) han decidit que ERC ha donat una lliçó democràtica.

I em refot aquest periodisme de tòpics superficials on aquí en trobem un altre exemple.

Els altres partits polítics són igual de bons escollin el secretari i president com l'escollin.

I si ens hem de fixar en que les redaccions dels diaris no es voten perquè són una empresa privada, també ens podem fixar en que els partits són entitats independents, i per tant es poden organitzar com vulguin. I si els periodistes es creuen amb el dret d'anar alliçonant com s'han de fer les coses a casa dels altres, doncs jo també m'hi veig en cor, i demà mateix començo a recollir firmes per iniciar una moció de censura contra els dos periodistes citats.