divendres, 1 d’agost del 2008

Mas presentará una nueva propuesta de financiación si no hay acuerdo antes del 9 de agosto
El líder de CiU, Artur Mas, ha anunciado hoy que presentará una nueva propuesta de financiación en caso de que el 9 de agosto, fecha límite que marca el Estatut para establecer el nuevo modelo de financiación para Catalunya, no haya una proposición consensuada por el "frente común" catalán.

Oh no! El Mas tornarà a caminar sol!

En rueda de prensa, Mas ha calificado esta medida como "un acto de responsabilidad" de la formación nacionalista ante la "debilidad" que supondría para "todos los partidos catalanes" el no presentar una propuesta alternativa a la del vicepresidente económico, Pedro Solbes.

Vull recordar que per Artur Mas també va ser "un acte de responsabilitat" que anés ell a Madrid ha pactar l'Estatut ell sol.

Vegem ara la versió de El Periódico de la notícia:
Comença a grinyolar el front comú català pel finançament
El líder nacionalista, Artur Mas, va exigir ahir al conseller d'Economia, Antoni Castells, que faci pública la seva proposta abans del 9 d'agost, la data límit que marca l'Estatut per poder acordar un nou sistema de finançament i que totes les parts en joc assumeixen que es vulnerarà. Si el Govern català no detalla la seva demanda, va avisar ahir Mas, CiU farà pública la seva pròpia proposta.

D'aquesta manera, els nacionalistes intentarien prendre la iniciativa en aquest procés, capitalitzat pels dos Governs en lluita, l'espanyol i el català.

El problema del Mas és que es pensa que mana. I no mana, ja no perquè estigui a l'oposició, sinó perquè a més, a España qui mana és Zapatero, qui decideix què diu l'Estatut és Zapatero.

A vegades em pregunto com s'ho ha fet el Mas per arribar a polític, perquè no fa pinta de saber-ne gaire.