dijous, 4 de juny del 2009

537 famílies perden el seu pis social per la denegació de la hipoteca

Servirà aquesta notícia per deixar de creure que els pisos socials solucionen res? Són una manera barata dels socialistes de guanyar-se el vot dels qui creuen en la lotaria.

En la política i el mercat, això és el que s'hauria de fer. Deixem que el mercat pugi i deixem que el mercat baixi, i fem polítiques perquè no pugi tant, ni baixi tant. Però sortejar pisos és una mala política i és un mal mercat.

Dos anys després del sorteig de 220 vivendes en aquesta promoció, encara en queden 46 que no han pogut ser adjudicades. La immobiliària Espais, promotora de l’obra, només ha pogut firmar contractes de compravenda amb 174 beneficiaris, després de més de dos anys d’intents amb 1.200 persones de la llista de guanyadors i de la d’espera. Però aquesta xifra encara no representa una venda segura perquè un 30% dels adjudicataris encara estan pendents de tràmits com ara avals i gestions administratives.

Montilla, Zapatero, a veure com arregleu aquest merder.

Entre el sorteig de la promoció i les primeres adjudicacions dels pisos, molts dels guanyadors van ser descartats per no tenir una certa quantitat de diners en efectiu per pagar les despeses inicials de l’operació, ja que el finançament complet de les hipoteques va passar a la història.

O sigui, els pisos socials han de servir per ajudar als que no poden pagar preus de mercat, i resulta que en queden fora els que no tenen diners per pagar els tràmits? Què esteu fent socialistes???