dimarts, 15 de desembre del 2009

¿Por qué lo llaman "consulta" cuando quieren decir "recogida de firmas"?
Pero cuando defender el Estatut del 2006 es el objetivo que compartimos la mayoría de la sociedad catalana, es una mala noticia que uno de los partidos protagonistas del mismo se apunte a una iniciativa que alimenta a los enemigos de nuestro autogobierno.

Ostia! Les consultes d'independència alimenten els enemics de l'autogovern! I quins són els enemics de l'autogovern? Els que volen que ens governin des de Madrid? I qui ens governa des de Madrid? Amb els vots de quin partit governen a Madrid? És que és molt fort tio!

I jo que no me n'havia adonat.

Del que si que m'havia adonat és que l'home del comitè federal del PSOE diu que la majoria de la societat catalana vol defensar l'Estatut, i ho diu quan està en contra que la societat catalana voti si hem de defensar la independència. O és visionari o ens està venent la moto.

Perquè amb un 30% de la població votant Sí a la independència, i amb un 13% pel PSC (i encara menys pel PP), guanya el Sí. I això pensant que tothom que vota al PSC no voldrà ser independent, perquè clar, no tothom té tres càrrecs socialistes.

Si vol que sigui una consulta i no una recollida de firmes, si no li sembla bé que només hi hagi independentistes votant: que s'hi posi i defensi el No.

Perquè l'Estatut tenia molts pares, però la independència té molts fills. I el federalisme és orfe.