diumenge, 23 de setembre del 2012

Anem camí del desastre
El vertader desastre és el camí que ha fet l'historiador, no el que farem nosaltres.

S'ha de restar transcendència històrica a la cita d'ahir entre Mas i Rajoy. El fracàs del concert econòmic estava escrit. Tots dos van anar amb les cartes marcades i sense marge de maniobra.
I? En tot cas és el Rajoy que és tonto! I prova de que sap que és tonto és que després de parlar i dir que no, després de sentir què ha dit el Mas, es fa enrera i vol tornar-ho a parlar.

L'important, doncs, és dilucidar per quin motiu el líder de CiU ha emprès un camí que el condueix a convocar eleccions anticipades.
Per guanyar legitimitat democràtica i per fer les coses seguint les formes. Ja ho sabem tots que España és totalment perjudicial per Catalunya, però les coses s'han de fer bé.

Començaré recordant el que a Catalunya molts no volen sentir: que l'anterior Govern, el del segon tripartit, presidit per José Montilla, tan legítim com l'actual, va acordar un nou model de finançament de caràcter quinquennal, que finalitza el desembre del 2013. Malgrat que millora substancialment les finances de la Generalitat, CiU el va combatre des del primer minut i hi va votar en contra al costat del PP a les Corts. L'exigència de revisar-lo abans de temps i que Catalunya accedeixi al règim foral no sembla gaire raonable en l'actual context econòmic.
Per què no? Que no tenim crisi a Catalunya?

Menys encara quan es reconeix obertament que l'objectiu últim de tot aquest procés és separar-se de la resta d'Espanya.
És un objectiu ben sensat, però el que ha dit el Mas repetidament és que si la independència la vol el 50% de la població, el pacte fiscal el volia ja fa un any el 80%. I donat que aconseguir la independència és més difícil que el pacte fiscal, doncs es prova el que és més fàcil.

Mas haurà aconseguit que la seva gestió al capdavant de la Generalitat no sigui avaluada, ni tampoc els seus escàndols, com el del Palau. Això gràcies a la miopia d'una part de l'esquerra social, sindical i política, acomplexada i subsidiària davant del discurs nacionalista.
Per què no serà avaluat? Serà tu, Joaquim, que no tens perspectiva històrica.

I la miopia de l'esquerra és que quan manaven es baixen els pantalons i no lideren el canvi, que és el que està fent ara el Mas.

A veure si n'aprens Joaquim, que fas més el préssec que un del PP parlant d'independència.