dimecres, 18 de setembre del 2013

El PP assumeix que necessita una nova estratègia per aturar el procés sobiranista
Aposta per augmentar la presència del govern espanyol a Catalunya, una ofensiva diplomàtica a Europa i una discrepància pactada amb Mas.

La sortida, apunten, és una discrepància pactada que passa perquè Mas posi data a la consulta i la convoqui, tot i l'oposició del govern espanyol. Això donaria peu a una impugnació de l'executiu de Rajoy davant el Tribunal Constitucional (TC) i, seguidament, a una suspensió cautelar per part dels magistrats. Aquest escenari, assenyalen, permetria que Mas completés el recorregut dels seus compromisos respecte la consulta i Rajoy actuaria en el marc en què pot fer-ho sense trencar la legalitat, ja que serien els magistrats els que impedirien que es produís. A partir d'aquí, segueixen, estaria en mans de Mas convocar unes eleccions on, apunten, ERC podria arrabassar-li encara més espai.

Els populars consideren mentrestant que cal mantenir un “to baix” en les declaracions i respostes al sobiranisme que es donen des de Madrid. Es tracta, assenyalen, de mantenir la tònica dels dies previs a la Diada i a la Via Catalana i no atiar el conflicte amb manifestacions que no aporten vies de solució.
Si passa això i així, el Mas quedarà com un tonto.