dissabte, 5 de maig del 2007

05/05/2007 - 17:12 horas - andreu pelegri
Cat nación??? ja, ja, que bueno. Cuanto ignorante suelto. Como mucho Condado de Barcelona y reino de Aragón (no reino de catalunya, que nunca ha existido). Estudiad un poquito (libros buenos, no los que edita la Gene)

Un comentari a un comentari que he llegit escrivint això altre.

Jo crec que sí que Catalunya o els Països Catalans són una nació. Sí que puc creure que no hi havia "Regne de Catalunya" i que el nom de la "Corona d'Aragó" no tenia el nom 'Catalunya'. I també puc creure que és interessat que alguns catalans parlin de la "corona catalano-aragonesa".

Parlar de la "corona catalano-aragonesa" pot ser falsejar el passat, però el que denota és que avui els catalans volem ser el nostre nom. Volem seleccions esportives amb la marca 'Catalunya', volem parlar català a Europa, volem que els immigrants aprenguin Català, volem parlar Català al Congreso Español. Volem parlar Català a Barcelona.

I si fa tants cents d'anys, ens vam ajuntar amb Aragó, i no els vam imposar el Català i vam estar contents de fer servir la marca "Corona d'Aragó". Avui no. I això és el que importa.