dimarts, 31 de juliol de 2007

Las señas de identidad como remedio ante el colapso
El nacionalismo, el convergente o el tripartidario de socialistas, republicanos y comunistas, ha convertido Cataluña en el paradigma del gobierno basado en la identidad. Desde hace casi tres décadas, la casta étnica enquistada en todos los ámbitos de la sociedad catalana y aun en sus más recónditos recovecos, ha empleado todos los recursos humanos y económicos de los ciudadanos para sustentar las bases de la sociedad sobre pilares etnicistas y no a partir de la gestión eficaz de las necesidades concretas de la población.

De la mateixa manera que aquí diem que els constants desastres són culpa d'España*, ells diuen que tot és culpa del nacionalisme.

A mi no em sembla malament que algú digui que tot és culpa del nacionalisme. De fet, pensar aquestes coses el que fa és dividir España: hi ha els que pensen que tot és culpa dels nacionalistes, i hi ha els que pensen que tot és culpa d'España.

Això a nivell confrontació. Després hi ha el nivell profund, que pensen que cada u té el que es mereix. I tot el que no funciona a Catalunya és responsabilitat nostra. Calla, al final tindrà raó el de l'article anti-nacionalista. Només defensant la nostra identitat defensarem els nostres trens i aeroports. Catalans, a les armes! Als Castellans només els importen els nostres impostos. Els impostos dels catalans són secret d'Estat.

Per cert, a nivell pràctic tenim que la T-4 de Madrid està sobredimensionada, ha costat un ou. Madrid no deixa volar des de Barcelona. Europa ens demana descentralització, i el govern vol centralitzar per mantenir la cohesió territorial. Qui és el nacionalista? Qui enfonsa el país per motius identitaris?


* l'AVE ho porta Madrid, Renfe també, que tinguem autopistes de peatge també és culpa d'ella, que no tinguem AVE a França, ni a València, el desastre elèctric també és culpa de Madrid, un aeroport que no pot créixer també.