dilluns, 9 de juliol del 2007

Los catalanes tienen ahora más capacidad de influencia en el Gobierno, según Clos

L'altre dia anava en metro, es va trencar i ens van fer baixar a tots per esperar el següent tren. Aquella va ser una bona ocasió per palpar les consciències catalanes. I haig de dir que tothom estava molt content. Ja no ens importava la minúcia dels trens espatllats, estàvem molt contents perquè ens havia arribat la bona nova: per 8 mesos els catalans tindrem més capacitat d'influència a Madrid. Que no vol dir que influïm, i si influïm, estarem influint, no decidirem pas rien de rien.

Què vol dir més influència després de veure que ZT* obliga a Pedro Solbes a invertir a Catalunya? Chacón, el dia que facis alguna cosa que no li agradi a Zapatero, qui manarà és ell. Però ella és bona catalana i està acostumada a acotar el cap.

Hem de ser sincers, la Generalitat no pinta res, no té diners ni decideix res de res. A on hi ha poder és a Madrid. És allà on els catalans hem d'anar si volem fer coses per a Catalunya.

I d'això se'n diu descentralitzar. Repetim: descentralitzar és que Madrid decideixi què es fa i què no a Catalunya. Per tant, enlloc de cedir poder polític a Catalunya el que farem és portar 4 catalans al Gobierno Estatal. Visca l'España Plural.

Ja no necessitem l'Estatut, necessitem un títol honorífic per al Duran. Clos, Chacón i Duran, el trident català que ens governa des de Madrid. José Montilla, un gestor.

* detesto els jocs de paraules reivindicatius, però mira, ZT, Zapatero Trilero.