dijous, 22 de novembre del 2007

Zapatero descarta un fons de compensació econòmica per als afectats del caos ferroviari

Ha dit: "Dinero? Para los catalanes? NUNCA!"

El diputat d'ERC al congrés, Agustí Cerdà, va demanar-li ahir aquest fons per a pal·liar els perjudicis econòmics deguts al desgavell ferroviari, però Zapatero li va respondre que seria molt difícil de concretar unes indemnitzacions i que, en tot cas, ja s'havien establert mesures de gratuïtat.

Cerdà va replicar que amb això no n'hi havia prou, i va recordar que la patronal i els agents socials havien estimat que el perjudici econòmic acumulat pel mal funcionament de la xarxa ferroviària pujava a uns dos-cents milions d'euros. Llavors el president espanyol va puntualitzar que compensarien els municipis de rodalia afectats per les obres del TGV: 'La indemnització ha de tenir una resposta general', va sentenciar Zapatero, sense concretar en què podia consistir aquesta indemnització.

Exacte, "resposta general". Si els catalans cobren indemnitzacions, també han de cobrar-ne la resta d'españols. S'han d'acabar amb aquest privilegis territorials.

Per cert, a mi aquest tros citat entre Cerdà i ZP em serveix per veure que qui defensa els interessos dels catalans són uns determinats partits, i que ZP l'únic que vol és tenir-nos callats "ui, si ya les damos autobuses gratis, como van (ellos) a pedirnos compensaciones (a nosotros) por el año de problemas ferroviarios?"