dilluns, 21 d’abril del 2008

Ernest Maragall apuesta porque el PSC sea "autónomo" del PSOE en el Congreso

I ja són dos els líders del PSC que ho diuen públicament. L'altre l'encarregat dels calers catalans: Antoni Castells.

La Chacón deia que ella voldrà grup propi el dia que ella pensi que seran capaços de defensar millor Catalunya (frase hipotètica per excelencia: primer ella ho ha de pensar i després han de ser-ne capaços!). Què pensarà ara que el Zapatero l'ha enviat de gira per l'Afganistan? Què tal es combat la inèrcia centralista des d'allà?

Chacón promete en Afganistán divulgar la labor de los militares

Sobre el grup propi, el Secretari General del PSC, José Montilla deu dir que els del PSC no van a fer l'indi a Madrid (quin millor moment de citar això de l'indi que després del titular de la Chacón a l'Afganistan!). O també deu dir que a ell ja li agradaria tenir grup propi, però no el tenen, i després seguiria el discurs alabant el President Macià.

Vaig sentir no sé on que els socialistes españols entenen que l'increment de vots a les estatals és gràcies a Zapatero perquè a les eleccions nacionals (les de la Generalitat), els socialistes treuen resultats minsos.

Però jo penso que el PSC no podrà aconseguir bons resultats a la Generalitat si no tenen grup propi a Madrid. És una ironia del destí? No pas. El que passa és que l'invent d'España està mal pensat, i perquè encaixi una peça n'has d'escapçar una altra.

I la idea que han guanyat vots a Catalunya, no per la feina dels catalans sinó perquè es presentava un español, ve d'España. I això malgrat la feina continuada de la Chacón durant la campanya per deixar bé a Zapatero.