dimecres, 16 d’abril del 2008

Ramon Folch: 'Hem de deixar d'actuar com un país ric en aigua'

Aquest home sempre està a punt per qualsevol tema ambientalista que salti a la palestra. Fa un temps era que s'acabava el petroli, i suposo que abans parlava de la capa d'ozó i la desforestació de l'Amazones.

Pròximes frases de Ramon: "Hem de deixar d'actuar com si les bosses de plàstic del súper fossin gratis". "Hem de deixar d'actuar com si l'electricitat sortís màgicament per l'endoll i mostrar gratitud al Sol que ens ilumina els panells solars".

Els lectors us adonareu que estic fent veure que l'ambientalisme és una religió, just el que negava al Sala-i-Martin fa uns mesos.

Per resumir tota la filosofia de Folch proposo a Kant i el seu imperatiu categòric, que en la nostra bonica llengua occitana diu així: "Òbra segon la maxima que pòt a l'encòp venir lei universala".

Companys, entre la llengua materna (el català), la llengua constitucional (el castellà), la llengua internacional (l'anglès) i la nova llengua co-co-oficial a Catalunya sorgida del nou Estatut (l'occità), cada dia em sento més "España Plural", vull dir "Catalunya Optimista".