dimarts, 5 de juny del 2007

El PSOE alimenta el nacionalismo
Comentaba esta mañana Joaquin Leguina: "Cada vez que el PSOE se alía con nacionalistas, llámense Esquerra o BNG, perdemos votos aquí [en Madrid], en Valencia, en Extremadura".

Es una pena que los socialistas no traduzcan nunca su forma real de pensar en actos concretos. A eso se le llama coherencia. Pero cuando la patria es el partido, no hay coherencia posible.

Fa gràcia que fa uns dies llegia que "l'espanyolisme radical engreixa el PP al centre i l'aprima la perifèria catalana, basca i navarresa", i avui llegim el revés, que quan el PSOE pacta amb nacionalistes perd vots a Madrid, País Valencià i Extremadura. Aquí tothom estira per la seva banda, i vés, al final segur que tomba i ens podem alliberar. Ell dels nacionalismes i nosaltres de la puta España.

I em fa gràcia perquè jo també he criticat que el PSOE posi el partit per sobre la resta. I també he pensat que el PP només defensa uns interessos ben definits i, clar, en això és coherent. A Galicia cantaven (abans de governar els nacionalistes): "si no eres del PP, jodete".

Potser aquest bloc s'assembla amb el "Bye, Bye, Spain". Aquest també té el títol en anglès. Ell té el sub-títol: "Una reflexión sobre los nacionalismos". En això ens diferenciem. Aquí no intentem fer reflexionar a ningú. Aquestes coses que les faci cada u en la seva intimitat.