dimecres, 19 de setembre del 2007

Poder Judicial anul·lat
Dels seus 21 membres designats quan Aznar governava amb majoria absoluta, només en queden en actiu 18, i tots ells haurien d'haver cessat el 7 de novembre per elegir un nou plenari que respongués al Parlament sorgit de les eleccions del 2004. Però el PP es resisteix a deixar de controlar aquest organisme encara que sigui al preu que el seu funcionament estigui bloquejat. I el vot dels seus diputats és imprescindible per renovar el Consell. És una falta de lleialtat institucional intolerable, sobretot quan el PSOE ha ofert una fórmula per repartir els càrrecs de manera que cap dels dos grans partits pugui controlar el consell sense pactar amb les minories.

Això és el que haurìem d'haver fet si El Estado Español no volia aprovar l'Estatut de Catalunya aprovat al Parlament de Catalunya per un 90% dels vots. Es bloqueja tot i ja veurem com en sortim. Enlloc d'aprovar un Estatut que tots sabem (Mas inclòs) que ni ens acosta al que els bascos van aconseguir fa 30 anys.

La part bona de la presa de pèl de Zapatero és que ens pot servir per veure que no pintem res a dins d'España.

I tal com diu Montilla, l'única manera d'aconseguir que els trens catalans funcionin és ser exigent amb Madrid. I amb això s'entén que Madrid no governa Catalunya, sinó que simplement la domina i recapta impostos.

I una prova que això és així és que El Periódico (diari poc sobiranista) diu que Zapatero invertirà tants milions per reconciliar-se amb Catalunya.

Si ZP governés Catalunya no podria dir que ZP invertirà en el que ell governa perquè ningú l'entendria. Seria estúpida la frase "mai9 invertirà 100€ en uns pantalons per reconciliar-se amb les seves cames". O una altra frase estúpida: "Montilla es reconciliarà amb Castellfollit de la Roca i invertirà 1 milió d'euros en renovar la depuradora d'aigües".

ZP només es pot reconciliar amb Catalunya a base de diners si som una colònia.