dissabte, 1 de setembre del 2007

Abans que el mateix Montilla em faci canviar d'opinió voldria posar per escrit perquè preferia que ERC pactés amb el PSC abans que amb el Mas.

Primer donar-li les gràcies a la roser, si ella no m'hagués dit "opinador", ara no estaria opinant.

I el motiu per escriure-ho és que n'estic fins al cap de munt dels desilusionats en política o amb ERC. Els que no us agrada el Montilla i no vau anar a votar perquè no volíeu un segon tripartit (ja sigueu d'ERC o de CiU) sou uns capsigranys perquè això beneficia al Montilla.

També dir que sóc plenament conscient que el Montilla és un tipus de cuidado. No és com el Mas honest i bona persona, però no vull de president algú que va amb el lliri a la mà.

El Montilla va portar uns pocs funcionaris estatals cap a Barcelona. També va permetre que es crees el .cat, i segons sembla ZP no volia un 2n tripartit i ell el va fer. Podriem dir que només el beneficiava a ell personalment, però, en principi, sent President de la Generalitat treballarà per afavorir Catalunya i no Extremadura (potser vaig amb el lliri a la mà, o potser no).

Però el que si que tinc clar és que al Mas li prenen el pèl. La primera mostra: l'Estatut. Tampoc m'agrada el Mas perquè encara que parli tot el dia de Catalunya, a l'hora de la veritat escup a ERC per prendre-li vots. Els líders de CiU semblen uns nens que han heredat una pila de vots i no saben què fer-ne. Es passen el dia demanant poder. És tan escandalós que tinc dues categories relacionades.

Els ciutadans que els agrada el que diuen Mas i companyia, els poden votar amb tota confiança, però els que voten CiU però tenen dos ulls a la cara i veuen que ho fan malament, el que han de fer és no votar-los. O volen que CiU sigui lamentable tota la vida? La principal eina dels ciutadans és el vot, si seguim votant als mateixos perquè ens agraden encara que ho facin malament, llavors en mereixem, per exemple, que els trens siguin bonics però no funcionin. I aquesta teoria encaixa amb la millora de resultats de Xavier Trias a Barcelona (que no és un soca com el Mas i el Madí).

El PSC no em fa por, el partit on hi ha idees és ERC. El PSC és un partit envellit convertit en negoci públic.

Em sembla bé un pacte ERC+CiU per fer un referèndum d'autodeterminació, però no per anar fent bullir l'olla. Per això em va agradar la proposta d'autodeterminació que tothom es va prendre a broma per la calçotada.

Un altre bon motiu per preferir Montilla és que els mateixos catalans deixin de ser uns tous i s'atreveixen a dir que no, enlloc d'anar seguint la corrent com amb l'Estatut. M'agrada veure catalans enfadats i enrabiats perquè mana el Montilla.

I un altre bon motiu per preferir Montilla és que el que ha de fer aquest home és anar a Madrid a demanar traspassos. I el Mas cometrà tots els errors que ja ha comès, més d'altres típics dels catalans. Per aquesta feina prefereixo un paio espavilat encara que no sigui "dels nostres". L'endogàmia també és un motiu per preferir Montilla. I que Jordi Pujol ens el plantés de successor tampoc m'agrada. Zapatero no és successor de ningú, es va guanyar la plaça ell solet. I el mateix pel Carod. On és l'esperança convergent? CiU necessita més fracassos perquè un bon successor s'obri camí entre tantes aspiracions.

I tenia més motius, però m'he cansat de pensar. No sé si us semblaran bons motius, però només penseu una cosa: Jo també tinc males amistats que em fan canviar d'opinió.

5 comments:

Anònim ha dit...

Si si si. D'acord en gairebé tot. Al Mas li prenen el pèl i per demanar a Madrit ja va bé en Montilla.

Però ... on dimonis és ERC en aquest tripartit ? Si tenen idees, que les duguin a terme, no ?

Per això els vaig deixar de votar al primer tripartit. I no estic demanant al tercer partit de catalunya que ho resolgui tot. Jo simplement m'hagués conformat si s'hagués rebotat davant les decisions antinacionals dels socialistes companys de govern.

Cada cop s'assemblen més a iniciativa ...

mai9 ha dit...

A veure si aquesta resposta del Montilla en una entrevista de La Vanguardia d'aquest diumenge (que tinc pendent de citar), et convenç:

- Cambiando de tema, dentro de unos días celebraremos el Onze de Setembre. El modelo de conmemoración que Maragall instauró parece ya consolidado. ¿Le parece que ese día debe seguir teniendo un carácter eminentemente reivindicativo?

- Mientras haya cotas de autogobierno por conseguir tendrá cierto carácter reivindicativo. Tenemos un Estatut por desarrollar, los objetivos de autogobierno fijados todavía no los hemos conseguido. Estoy hablando del Gobierno de Catalunya y de las formaciones que les dan apoyo. Cada formación por separado tendrá sus objetivos.

Anònim ha dit...

Insinues que aquestes respostes són idees d'ERC ?

O és que el teu comentari té un nivell d'ironia massa elevat per a mi ?

Em sembla que quan et poses a opinar seriós i sense titular ajuntes massa idees de cop. Et segueixo millor quan te'n fots amb notícies de fons.

mai9 ha dit...

El que volia assenyalar (sense ironia) és que Montilla diu coses (reivindicar i autogovern) que ell mateix diu que no són els objectius del PSC sinó els objectius del govern.

Un dia és irònic, un altre seriós. Surt com surt. La veritat és que escric el primer que em passa pel cap.

mai9 ha dit...

ah, i disculpa que no s'entengués el primer comentari, perquè l'he rellegit i no s'entén res. :)