dilluns, 26 de novembre del 2007

Chávez: "Espero que no me disparen" cuando sobrevuele La Zarzuela

Chávez congela las relaciones con España «hasta que el Rey se disculpe»

España analizará con Venezuela las últimas declaraciones de Chávez

En capítols anteriors hem vist que davant dels exabruptes españols, els catalans hem de reaccionar amb tranquilitat. Hem vist la capacitat dels españols de reaccionar amb contundència davant la tontaria d'una foto del Rei cremada. Els han fet anar a Madrid, no els han deixat parlar, i multa de 3 mil euros.

És igual si tots sabem que la seva reacció està fora de lloc. El tema és que els españols poden fer-ho, i ho fan.

Quan mires les coses que diu el Chávez per la tontaria del Rei, veus que és el mateix cas, però ara són els españols els que són moderats, tenen seny i fan pedagogia.

La majoria [un 51%] dóna un excel.lent al Rei per la reacció davant Chávez

Els catalans també donem un excelent als ciutadans que s'atreveixen a mostar públicament el desacord amb institucions que els són alienes.

“¿Por qué no te callas?” o la colonialidad del poder

La xuleria del Rei i el seu "por qué no te callas?" va de braçet amb la "antes partía que doblá", i va junt també amb cremar fotos del Rei, i també va junt amb el Chávez exigint que el Rei demani perdó.

En tots els casos és un tema de poder. Les excolònies llatinoamericanes continuen sent colònies perquè se senten humiliats per les empreses hispanes que com diu l'enllaç anterior (escrit a Buenos Aires) practiquen la "búsqueda desenfrenada de lucro e interferencia en la vida política de los países".

Llavors tenim que España "analitzará les declaracions de Chávez" quan aquest diu exabruptes perquè España sap que hi té a perdre i Chávez sap que a Venezuela mana ell, i el poble el seguirà votant perquè tots n'estan fins els ous dels españols. I Evo Morales també ha posat a ratlla les empreses españoles.

En canvi, a Catalunya, els exabruptes els diuen els españols i som els catalans els que hem de tenir seny perquè sinó encara ens putejaran una miqueta més.

Fins aquí les similituds entre exabruptes españols, venezolans i catalans, que es poden resumir en: Venezuela és una antiga colònia española que ja té poder polític, i Catalunya és una colònia antiga que no té poder polític. Si tinguéssim poder polític no només podríem cremar fotos del Rei sinó que li podríem exigir disculpes si es queixa.